Workshops ter ontspanning

Onderstaande activiteiten hebben we georganiseerd als ontspannend moment tijdens Open Space meetings.

Drums and Barrels

Percussieworkshops voor organisaties, bedrijven, particulieren en instellingen.

Creativiteit, verrassing, dynamiek, passie en energie, gecombineerd met een heldere uitleg. Dat zijn de elementen die zorgen dat deze workshops een onvergetelijke indruk maken.

Deze workshops zijn ideaal voor een bedrijfsuitje, als teambuilding of 'break' tijdens een congresdag, symposium of seminar, waar wij ook een openingsroffel kunnen verzorgen.

Workshops Clownerie door Ton Kurstjens

"lose your mind and come to your senses!"

In een workshop clownerie hoef je niet geforceerd de lolbroek uit te hangen. Jezelf blijven, daar gaat het juist om.

Jouw kracht en eigenheid naar buiten durven laten komen. De openheid en spontaniteit zorgen voor een sterk onderling "ja-gevoel".

Na een ontspannen opwarming starten de clownsoefeningen. Deze zijn laagdrempelig en gevarieerd en worden meestal begeleid door vrolijke muziek en door mijzelf als enthousiaste begeleider.

Vanaf 1995 heeft Ton Kurstjens intens mogen genieten van het loslaten van welke remmingen dan ook bij de deelnemers en de energie en het plezier die daarbij vrijkomen.

Dit alles onder het motto: "lose your mind and come to your senses!"

De bijeenkomst is geschikt voor teambuilding, als ice-breaker of als onderdeel van trainingen op het gebied van communicatie en presentatie.

De workshop duurt 1 uur en is bedoeld voor alle lagen van het bedrijfsleven en voor culturele en dienstverlenende instellingen.

Wij denken met Ton Kurstjens de aardigste clown van Nederland in huis te hebben! Er is geen vergelijk te vinden.

Netty anders

We werken samen met een bijzondere verhalenvertelster, Netty Gebbing.

Voor u gaat ze een workshop verhalen vertellen organiseren. De deelnemers leren in 1 uur een verhaal te ontwikkelen en presenteren dat dan ook.

Zij is een professioneel verhalenvertelster die gespecialiseerd is in dit soort bijeenkomsten.

Kortweg: meeslepend en inspirerend. Voor u gaat zij een speciale workshop ensceneren onder de noemer “Broodje aap”.

Hieronder een paar voorbeelden van haar benadering.

waarzegster

Als waarzegster legt Netty de tarotkaarten op bruiloften, schoolfeesten, jubilea en andere feesten.

Naar aanleiding van de kaarten ontstaat er vaak een kort gesprek waardoor je meer inzicht krijgt in je zelf en in je mogelijkheden.

Het geheel vindt plaats in een luchtige sfeer.

De tarotkaarten kunnen gelegd worden voor jong en oud.

Speciale gelegenheden

Een onverwacht cadeau

Als afsluiting van het speelseizoen, werd Netty uitgenodigd om een verhaal te komen vertellen voor theatergroep PAN.

Het was een extra uitdaging omdat ze zelf met deze groep op de planken heeft gestaan in het stuk “Harlekinade”.

Ze besloot een soort onewomanshow te geven met een prikkelend verhaal, waarbij het publiek lekker op het verkeerde been werd gezet.

Een gehuwde vrouw van rond de vijfenveertig houdt er al jaren een geweldige minnaar op na. Maar als deze haar onverwacht een schitterend cadeau aanbiedt, wordt ze voor onvoorziene problemen gesteld. Listig als ze is, weet ze haar eigen man op een slinkse wijze om de tuin te leiden.

Een unieke ‘Workshop Schermen’

In de workshop ontdekken de deelnemers de achtergrond van het schermen met betrekking tot strategie, tactiek en techniek. Bij het schermen draait het om alertheid, timing, gedrag en respect, lef, concentratie, aanvallen, verdedigen en controle. Het accent van de workshop ligt op een bijzondere beleving en teamgeest:

Eén voor allen, allen voor Eén!

Iedereen kan meedoen

De ‘Workshop Schermen’ wordt zo gegeven dat iedereen ongeacht leeftijd en fysieke gesteldheid kan meedoen en op uniek wijze kan kennismaken met de schermsport.

Er wordt gewerkt met gekwalificeerde instructeurs en materialen die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. De professionals van ‘Workshop Schermen’ verzorgen al jaren succesvolle workshops. Wij staan garant voor hoge kwaliteit en een bijzondere sfeer.

De inhoud van de workshop

Het programma start met een korte inleiding. Hierbij wordt de geschiedenis van de schermsport toegelicht en krijgen de deelnemers uitleg over de verschillende disciplines. (Floret, Degen, Sabel).

De verschillende varianten worden getoond. Daarna wordt gestart met het voetenwerk. De deelnemers worden in stelling gezet (En garde!) en leren de basis voetpassen die voor het schermen van essentieel belang zijn.

Als het voetenwerk onder de knie is krijgt iedere deelnemer een sabel, handschoen, masker en vest. Vervolgens worden een aantal aanvallen geleerd en aansluitend de weringen (verdedigingstechnieken).

Al snel gaan de deelnemers over tot een duel. Er wordt met teams geduelleerd. De workshop eindigt met een spectaculaire finale!

Een sfeervolle ambiance

Welke locatie u ook kiest. Wij zorgen voor een sfeervolle ambiance. De schermmaterialen; maskers, handschoenen, vesten en sabels staan opgesteld in een halve cirkel. Wij zorgen er altijd voor dat de ruimte waarin het schermen plaats vindt opgeruimd is en dat er geen storende elementen zijn.

Inbegrepen

  1. Introductie: geschiedenis van en informatie over het schermen
  2. Basis voetenwerk: En garde, pas voorwaarts/achterwaarts, sprong en uitval
  3. Voetenwerk in combinatie met sabel
  4. Aanvallen en weren, met sabel, handschoen, schermvest en masker
  5. Duelleren: met sabel, handschoen, masker en schermvest
  6. Estafetten schermen, schermen met equipes
  7. Deskundige leiding